Un top al celor mai ieftine destinații europene

Cine a spus ca trebuie sa spargi contul din banca pentru a avea parte de o vacanta de neuitat? Mancare si bautura ieftina, intrari gratuite la muzee, cazare ieftina, iata o lista cu cele mai ieftine destinatii europene.

Dubrovnik, Croatia. Ramasitele orasului vechi portuar din Dubrovnik, cocotat pe Adriatica, nu lasa pe nimeni indiferent, fara discutie. Odata ajuns la destinatie vei constata faptul ca preturile nu sunt atat de ridicate precum credeai. Pentru mai putin de 15 euro ai posibilitatea de a te urca la bordul unui vapor si sa faci o excursie spre insula Lokrun. In plus, poti gasi locuri de cazare pentru mai putin de 50 de euro pe noapte.

Creta, Grecia. Criza economica a afectat enorm Grecia dar acest lucru nu a facut decat sa faciliteze turismul in Grecia. Chiar daca zborul pana acolo este putin mai scump – aproximativ 500 de euro in plin sezon – vei gasi o multime de locuri de cazare la un pret mai mult decat excelent. Taverne tipice iti vor oferi meniuri complete cu bauturi incluse pentru un pret modic, de 15 euro pe persoana. In ceea ce priveste plimbarile, plajele, lagunele si ruinele antice, acestea nu te vor costa absolut nimic.

Lisabona, Portugalia. Un zbor spre Portugalia te va costa mai putin de 100 de euro daca esti perspicace si optezi pentru early booking. Odata ajuns la fata locului, urca la bordul unuia din tramvaiele vechi pentru a traversa cartierele vechi. Opreste-te la Alfama daca vrei sa experimentezi fado.

Napoli, Italia. Pe langa faptul ca este destul de ieftin sa ajungi pana la Napoli, un cappuccino costa in jur de 1,5 euro si ai ocazia sa gasesti o pizza delicioasa la mai putin de 8 euro in mai multe pizzerii tipice. Trebuie sa ai in vedere si optiunea vizitelor gratuite pentru a descoperi orasul intr-un alt unghi – monumente numeroase, biserici si excursii, toate acestea dezvaluie misterul acestui oras superb.

Praga, Cehia. Daca vrei sa te plimbi prin oras opteaza pentru autobuz. Poti manca bine pentru 5 euro si sa bei o bere pentru mai putin de 2 euro. Cea mai ieftina solutie de a vizita Praga este de a rataci pe stradutele sale fermecatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *