Știi cum să obții cele mai frumoase poze, demne de un profesionist?

In lumea, intreaga, cel mai adesea, toamna rimeaza cu cele mai frumoase poze. Ocazia ideala deci de a-ti perfectiona talentele de fotograf si de a captura magnificele culori ale toamnei.

Dar care sunt sfaturile de care sa tii cont atunci cand vrei sa obtii cele mai frumoase poze, demne de un adevarat profesionist?

Ai grija la compozitie si la incadrarea pozelor. O poza care nu este incadrata asa cum trebuie nu este cea mai buna poza. Felul in care vor fi dispuse in imagine subiectul sau subiectele sale, reprezinta farmecul si originalitatea sa.

Trebuie sa tii cont insa de 2 elemente:
– nu centra niciodata subiectul. Daca acesta va fi plasat in centru, ochiul va fi atras imediat inspre el. Si nu se va mai acorda atentie lucrurilor din jur.
– foloseste-te de elemente de incadrare naturale, precum ferestre, usi, cladiri, copaci, etc, pentru a structura pozele si pentru a le da o compozitie interesanta.

Lumina si culorile. Daca ai posibilitatea, fa poze atunci cand lumina este foarte frumoasa si cand culorile sunt numeroase. Adica la scurt timp dupa rasaritul soarelui sau inainte de apus, perioada care se numeste golden hour. Evita momentele cand soarele este prea sus pe cer sau cand umbrele sunt lungi.

Daca alegi sa fotografiezi pe cineva contre-jour sau atunci cand lumina este puternica, foloseste-te de flash. Foarte util in aceste situatii, deoarece poza nu va parea intunecata din cauza efectului contre-jour.

Nu te misca. Tine strans aparatul foto si sprijina-te de brat sau de un obiect stabil. Trepiedul poate sa fie un accesoriu extrem de util in acest caz.

Apropie-te. Cel mai bine ar fi sa te apropii decat sa dai zoom. Daca ai posibilitatea, te poti apropia de subiect, pentru a obtine poze mai calitative.

Tine minte ca in domeniul fotografiei, detaliile sunt cele mai importante. Te poti deplasa deci sau apropia la maximum pentru a obtine poze originale sau unice.

Iar daca faci poze peste tot, cu telefonul mobil, trebuie sa te ajuti de aplicatiile acestuia care iti permite sa retusezi sau sa perfectionezi pozele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *