Știi ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci 2 banane pe zi?

Bananele, pe langa faptul ca sunt extrem de savuroase, sunt si pline de virtuti pentru sanatate. Nu crezi? In acest caz, este de ajuns daca vei supraveghea cu atentie reactiile pe care le are organismul tau daca reusesti sa consumi 2 banane pe zi.

Vei reusi sa normalizezi nivelul de presiune arteriala. Bananele sunt in masura sa normalizeze nivelul de presiune arteriala, deoarece contin in jur de 420 de mg de potasiu.

Pot sa te ajute in cazul in care esti supraponderal. Bananele sunt capbile sa reduca kilogramele in plus datorita nivelului ridicat de fibre care te pot mentine satul pentru mai multa vreme.

Bananele contin amidon rezistent. Adica un tip de substanta care poate sa reduca apetitul si nu te lasa sa te ingrasi. In plus, acest amidon este capabil sa reduca nivelul de zahar din sange.

Poti diminua riscurile de anemie. Banana poate sa reduca riscurile de a suferi de anemie. Anemia este cauza de lipsa de fier din sange si poate cauza o oboseala extrema din cauza reducerii nivelului de hemoglobina si a globulelor rosii.

Bananele contin un nivel ridicat de fier, un lucru ce va duce la stimularea producerii de globule rosii. Dar sunt si surse de vitamina B6, o vitamina responsabila cu ajustarea nivelului de glucoza din sange.

Poti sa iti ameliorezi digestia. Bananele sunt in acelasi timp, capabile sa amelioreze digestia. Sunt fructe care se pot digera extrem de repede fara sa irite intestinul. Sunt in acelasi timp recomandate in caz de gastrita, arsuri de stomac sau dupa diareee.

Poti reduce nivelul de stres. Bananele vor reduce nivelul de stres si iti vor ridica moralul. Contin triptofan, o substanta de care are corpul nevoie pentru a produce serotonina, hormonul fericirii.

Poti compensa carentele in vitamine. Bananele sunt bogate in vitamina B6 si in vitamina C. Sunt excelente surse de antioxidanti si pot lupta contra radicalilor liberi.

Poti sa te umpli de energie. Datorita potasiului pe care il contin, bananele protejeaza muschii in fata crampelor. Dar si hidrati de carbon care ajuta corpul sa obtina energia necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *