Știai că cei care mănâncă paste sunt mai sănătoși decât alte persoane?

Erai pana acum convinsa de faptul ca pastele nu au cum sa fie cel mai bun aliment pentru a te mentine in forma si pentru a avea o silueta de vis? Ei bine, nu e chiar asa. Se pare ca te-ai inselat. Un studiu afirma contraruul si afirma chiar ca sunt pline de virtuti. Se pare ca daca vei manca paste, vei reusi sa reduci chiar stresul si sa te bucuri de un somn mai bun.

Putem deci slabi mancand paste? Se pare ca aceasta intrebare se afla pe buzele tuturor. Mai ales pe buzele persoanelor care adora aceste feculent. Si mai ales inainte de a incepe un regim. Un lucru e sigur insa- prin simplitatea lor si prin gustul lor delicios, pastele fac parte din alimentele de baza ale meniurilor noastre. Si ar fi foarte dificil sa renuntam la ele. Nu-i asa?

Pastele sunt bune pentru un regim. Deci cele care sunt adeptele pastelor, se pot linisti. Stiinta este de partea lor. Un studiu recent, prezentat la Societatea de Obezitate Britanica, afirma ca cei care mananca paste, sunt in general, intr-o stare mai buna de sanatate decat cei care nu mananca mai deloc.

Ancheta sau studiul in chestiune a adunat informatiile de la mai multe studii facute intre anii 2001 si 2012. Rezultatul este urmatorul- in medie cei care apreciaza pastele, consuma mai putine grasimi saturate sau zaharuri adaugate.

Deci studiul confirma faptl ca persoanele care consuma paste au o alimentatie mai echilibrata decat cei care nu consuma deloc. Permit atingerea foarte repede a unui nivel de satietate si ajuta la o asimilare mai buna a fructelor, a legumelor, a carnei slabe sau a pestelui.

Iar o farfurie cu paste integrale, se pare ca acopera in jur de 20% din nevoile noastre de fibre. Rezultatul? Consumul regulat de paste se recomanda de acum inainte chiar si in cardul unui regim.

Pastele au un indice glicemic destul de scazut si nu aduc decat 180 de calorii pe 100 de grame. Totul, cu un continut destul de ridicat de magneziu, de vitamina B si de proteine.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *