Seriale istorice ideale pentru cultura ta generală

Serialele nu reprezinta doar niste povesti inventate de la A la Z. Unele sunt bazate pe fapte reale. Cine a spus ca nu invatam nimic din seriale? Inseamna ca nu le urmaresti pe cele potrivite. Putem sa ne imbogatim cultura generala urmarind seriale istorice. Iata care sunt acestea.

Chernobyl. Noul serial HBO nu pare sa fie pe placul tuturor in ciuda numelui ales. Serialul vorbeste despre catastrofa nucleara de la Cernobil din 1986. Suntem scufundati in inima URSS-ului condus de Gorbaciov si ni se prezinta jocurile politice ale epocii in urma exploziei unui reactor de la centrala din Pripiat. Descoperim cu stupoare ca exista unele persoane care stiu ce se petrece insa nu fac mare lucru pentru a evacua zona de urgenta ceea ce provoaca moartea a cateva mii de persoane.

The Crown. Difuzat de Netflix, serialul The Crown ne prezinta viata reginei Elizabeth II (actuala regina a Angliei). Serialul incepe in anul 1947 odata cu casatoria cu regele Filip in timp ce regele George VI are grave probleme de santate si Winston Churchill este numit prim ministru. Ajunge pe tron la o varsta frageda, la doar 26 de ani si este nevoita sa invete tainele guvernarii. Sezonul cu numarul 3 al serialului urmeaza sa fie difuzat curand.

Reign. Daca iti place istoria Frantei acest serial este ideal pentru tine deoarece vorbeste despre Maria Stuart, regina Scotiei care, dupa moartea tatalui sau, la varsta de doar 15 ani ajunge sa se casatoreasca cu printul François. Insa acest loc privilegiat ii si pune viata in pericol deoarece acest titlu obtinut in urma casatoriei nu este pe placul tuturor.

Outlander. Outlander este un serial pe care l-am putea compara cu Titanic, nu pentru istoria prezentata ci pentru faptul ca subiectul prezentat este unul fictiv. Al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat si Claire, infirmiera in aceasta perioada grea, pleaca impreuna cu sotul sau Franck, soldat, spre Scotia, pentru a uita prin ce greutati au trecut. Odata ajunsa aici, Claire se trezeste propulsata in Scotia anului 1743 si il intalneste pe Jamie care se indragosteste la prima vedere de ea.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *