Self-care, câteva trucuri la care să apelezi pentru a avea grijă de tine

Septembrie este o luna care cere si care vine cu schimbari, cu noi rezolutii si cu ocazia ideala de a incepe o noua rutina personala.

Am putea spuna ca aceasta luna este putin ca si luna ianuarie, dar nu atat de deprimanta. O luna care cere un bilant cu privire la lunile ce au trecut si cu privire la cele ce vor veni, cu inca cateva raze de soare si un ten bronzat. Dar in acest an, este foarte important sa ai mai mare grija de tine si sa reinveti sa ai mai mare incredere in tine.

Iata cateva trucuri sau obiceiuri care sa te ajute sa faci asta.

Ai nevoie de obiective fixe, precise, dar mici. Toamna rimeaza cel mai adesea cu noi proiecte. Reintoarcerea din vacanta sau din concediu este perioada ideala in care poti sa stabilesti ce ti-ar placea sa faci, sa vezi sau sa experimentezi in lunile ce urmeaza. Ai nevoie insa de lucruri mici, care sa te ajute sa avansezi.

Fa-ti mai mult timp pentru tine. Ai nevoie de cateva momente minunate,doar pentru tine in care sa te rupi in totalitate de lumea din jur. Aici poate fi vorba despre cititul unei carti, de o plimbare, de lenevit in pijamale la seriale, etc.

Investeste in cele mai frumoase agende. Este un fel de etapa simbolica ca treci la o etapa mai profesionista si prin care iti poti atenua « incarcatura mentala » punand obligatiile pe hartie.

Modifica usor rutina de dimineata. Te trezesti foarte greu dimineata si esti un profesionist atunci cand vine vorba despre a da snooze mereu si mereu la alarma? Este o practica destul de frustranta deoarece te trezesti din cinci in cinci minute si apoi te grabesti sa faci tot ce trebuie inainte de a iesi pe usa. Dimineata este esentiala pentru buna desfasurare a zilei. Daca te vei ridica din pat mai repede vei evita stresul si vei avea mai mult timp pentru a medita, citi, manca…

Dar poti incerca sa modifici si rutina de seara. Un cerc vicios- cu cat ne culcam mai tarziu, cu atat mai greu ne trezim dimineata. Trebuie insa sa incercam sa ne reechilibram zilele si sa mergem la culcare cat mai devreme cu putinta.

Nu mai sari peste micul dejun. Si daca nu iti este foame, poti alege sa consumi un iaurt, un fruct sau un ceai. Lucruri lejere adica pentru a avea cel mai bun ritual cotidian.

Scoate nasul din retelele sociale. Sunt cel mai adesea o sursa de frustrare si de comparatie si pot incetini ritmul nostru de zi cu zi, deci ar fi bine sa ne indepartam incet de ele. Sau sa apreciem propria noastra realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *