Pe urmele regilor Franței…

Pentru cei care îți doresc să descopere locuri remarcabile, încărcate de istorie, Franța este destinația ideală! Din Evul Mediu la Renaștere, de la castelele de pe Valea Loirei la catedrala Reims, trecând pe la bazilica Saint-Denis, retrăiește istoria regalității franceze prin intermediul acestor monumente pur și simplu splendide.

Castelul Chambord
Reședința regilor François I și al lui Louis XVI, Chambord este o bijuterie arhitecturală. Construit în Sologne, în inima unui imens parc forestier, de peste 50 km² (cel mai vast din Europa), Chambord este cel mai mare castel de pe valea Loirei. Acest palat somptuos, născut din imaginația bogată a regelui François I și a geniului lui Leonardo da Vinci, este pur și simplu superb. Atracția principală a castelului este scara interioară centrală dublă, în formă de spirală.

Castelul Cheonceau
Supranumit ´Castelul Damelor´ deoarece a fost construit, amenajat, tranformat și conservat de favorita regelui François I, Diane de Poitiers, de regina Caterina de Medicis și Louise Dupin, Chenonceau posedă o amprentă feminină de necontestat. Cu un mobilier bogat, decorat cu flori, Chenonceau dispune de o colecție impresionantă de picturi ale celor mai cunoscuți pictori din Flandra secolului al XVI-lea. Trebuie să vizitezi neapărat grădinile castelului.

Catedrala Reims
Bijuterie a artei gotice, cu un turn înalt de 87 de metri, catedrala Reims domină întreaga regiune. Construită în secolul XIII, Reims este cunoscută drept catedrala încoronării regilor Franței: de la Henri I la Carles X, cu toții au trecut prin această catedrală pentru a deveni regi. Deteriorată în timpul Primului Război Mondial, catedrala și-a regăsit actualmente splendoarea de altădată.

Castelul Blois
Reșesința numeroșilor regi ai Franței dar și teatrul unor evenimente istorice marcante printre care asasinatul ducelui de Guise în 1588, castelul Blois este un martor important al diferitelor epoci din istoria Franței. Situat pe valea Loirei, castelul le oferă vizitatorilor fațade în stil gotic, renascentist și clasic. Castelul adăpostește și muzeul de Arte Frumoase regrupând numai puțin de 35 000 de opere.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *