Posted on

Obiceiuri bune pentru sănătatea ta

Se spune că o femeie frumoasă este, în primul rând, o femeie sănătoasă. Ce obiceiuri utile vă vor ajuta să mențineți elasticitatea pielii, strălucirea părului și strălucirea ochilor, va vom spune astăzi.

O nutriție adecvată

Pentru a păstra tineretea și sănătatea mai mulți ani, în primul rând este necesar să vă schimbați obiceiurile. Crezi că este vorba de fumat? Bineînțeles, este mai bine să renunți la țigări, dar este important să nu uiți doar de obiceiurile proaste, ci și să obții si obiceiuri bune. Medicii recomandă cel puțin șapte obiceiuri bune, dintre care primul este o nutriție adecvată.

Dieta are un impact direct asupra sănătății, frumuseții și longevității unei persoane. Acest lucru este confirmat de rezultatele numeroaselor studii științifice. Din păcate, nu există un meniu perfect care să se potrivească tuturor. Cu toate acestea, puteți crea o dieta optimă pentru dvs., ghidată de urmatoarele reguli cheie ale nutriționiștilor:

 • Reduce consumul de carne roșie. Acest produs conține o mulțime de colesterol, pe lângă faptul că carnea roșie este adesea umpluta cu hormoni. Se recomanda consumul de carne albă și pește gras;
 • Alege grăsimile potrivite. Acizii grași polinesaturați Omega-3 și Omega-6 sunt elemente importante ale unei alimentații sănătoase care sunt necesare pentru funcționarea normală a corpului;
 • Consuma o cantitate suficienta de legume si fructe, precum si alimente bogate in fibre. Acestea asigură funcționarea normală a tractului gastrointestinal;
 • Renunta la obiceiul de a consuma zahar. La elaborarea meniului este foarte important să se țină seama de faptul că zahărul este conținut nu numai în produsele dulci. Un număr mare de mese bogate în calorii în dieta unei persoane pot declanșa dezvoltarea rezistenței la insulină. Și aceasta este cauza principală a sindromului metabolic, care poate duce la dezvoltarea diabetului de tip 2;
 • Ia vitamine (așa cum este prescris de medic). Complexele bine selectate de vitamine și minerale vor ajuta la prelungirea tineretii, precum și la menținerea frumuseții și a sănătății.

Activitate fizica

Activitatea fizică fezabilă are un efect pozitiv asupra sănătății umane, și anume:

 • Contribuie la dezvoltarea și întărirea sistemului musculo-scheletic;
 • Crește încrederea în sine;
 • Imbunătățește calitatea somnului;
 • Reduce riscul de a dezvolta un număr mare de boli, inclusiv cele oncologice;
 • Reduce șansele de osteoporoză.

Cele mai benefice pentru sănătate sunt exercițiile aerobice, care ajuta la formarea activității inimii și a plămânilor. Puteți lua în considerare opțiuni cum ar fi mersul pe jos, înotul, ciclismul, etc. Condiția principală este că acestea trebuie să dureze nu mai puțin de 20 de minute pe zi.

Prevenirea bolilor

Lista bunelor obiceiuri include verificările anuale. Diagnosticarea în timp util și tratamentul adecvat vă vor ajuta să scăpați de multe boli, inclusiv de cancer, precum și să evitați complicațiile periculoase.

Nu uitați că este vorba despre un examen medical obișnuit care ajută la menținerea stării de sănătate.

Nu ignorați următoarea inspecție, chiar dacă în momentul de față nimic nu dăunează, deoarece unele boli periculoase pentru o lungă perioadă de timp s-ar putea să nu se manifeste. De exemplu, cancerul intestinal colorectal, ca și alte tipuri de cancer, este adesea asimptomatic într-un stadiu incipient de dezvoltare, iar semnele de avertizare apar doar atunci când metastazele penetrează ganglionii limfatici și organele abdominale, adică în a treia sau a patra etapă. Din păcate, în acest stadiu este foarte dificil pentru pacient să fie ajutat, indiferent de cât de intens este tratamentul. Diagnosticul precoce al unei tumori maligne și tratamentul inițiat la timp contribuie la salvarea vieților a nouă din zece pacienți.

Antrenarea creierului

Probabil că nu toată lumea știe că și creierul are nevoie de antrenare. Activitatea creierului nu este doar o bună prevenire a dezvoltării bolilor cognitive, ci și o modalitate eficientă de îmbunătățire a calității vieții.

Există un astfel de lucru ca neuroplasticitatea, adică capacitatea creierului uman să se schimbe pe tot parcursul vieții. Se crede că o sesiune ordinară de cincisprezece minute de meditație este suficientă pentru a obține un efect pozitiv. Ca urmare a acestui obicei, se observă o scădere a anxietății și a iritabilității. În plus, ajută la întărirea sistemului imunitar, la creșterea vigilenței, la normalizarea tensiunii arteriale.

Somnul complet

Tiparele de somn ajută la normalizarea sănătății fizice și psihologice. Durata normală a somnului este de 7-8 ore. Nu uitați că lipsa cronică de somn mai devreme sau mai târziu poate duce la stres, precum și la dezvoltarea diabetului zaharat, a obezității, a bolilor sistemului cardiovascular.

Obținerea de vitamina D

Faptul că soarele are un efect pozitiv asupra corpului uman este un fapt general recunoscut. Acțiunea razelor ultraviolete activează sinteza vitaminei D, care ajută la îmbunătățirea metabolismului, face oasele scheletului mai durabile, împiedică dezvoltarea osteoporozei, a cancerului și a bolilor cardiovasculare. În vara, pentru a obține o doză zilnică de vitamină, este suficient să petreceți aproximativ 20 de minute sub soare, iar iarna va dura mult mai mult timp si anume câteva ore. Prin urmare, pentru a oferi organismului vitamina D, experții recomandă să se tina cont de cateva obiceiuri sănătoase: în sezonul cald, mergeți la soare în fiecare zi și în timpul iernii luați complexe vitamino-minerale cu vitamina D și calciu (după consultarea prealabilă cu un medic ).

Cu toate acestea, pentru a obține cât mai multe vitamine utile posibil, nu va expuneți pielea la razele ultraviolete prea mult timp.

Obiceiuri placute

Ajuta la îmbunătățirea sănătății și unele obiceiuri de comportament, cum ar fi îmbrățișările. Se crede că contactul tactil contribuie la creșterea nivelului de oxitocină și la scăderea cortizolului (hormon de stres), normalizarea tensiunii arteriale și relaxarea mușchilor. Imbrățișările ajută la îmbunătățirea relațiilor cu cei dragi, ceea ce este foarte important pentru sănătatea psihică a unei persoane și pentru creșterea nivelului general al satisfacției de viață.

2 comments Obiceiuri bune pentru sănătatea ta

 1. Consider ca pentru a decenii cât mai fit, trebuie sa renunți la carnea rosie, sucuri, dulciuri etc. Și sa pui baza pe legume și fructe, astfel vei avea un corp mai sanatos și in același timp vei putea face fata exercițiilor fizice din ce in ce mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *