Mafia Inc. – o poveste cu și despre mafia siciliană

La Montreal, familia Gamache este o familie de croitori, care a pastrat aceasta meserie din tata in fiu. Imbraca familia de mafioti Paterno de trei generatii deja. Vincent “Vince” Gamache lucreaza in contul nasului Frank si a fiului sau mai mare Giaco. In timp ce sora sa Sofie se pregateste sa se casatoteasca cu mezinul familiei Paterno, Vince da lovitura vietii pentru a-l impresiona pe nas, atragand invidia lui Giaco. Razboiul izbucneste intre Giaco si Vince. Cu totii trebuie sa isi gaseasca tabara in care vor ramane de acum inainte, Gamache sau Paterno. Atat intr-o parte cat si in cealalta, exista un pret de platit si acest pret este unul colosal…

Filmul cu mafioti a ramas o specialitate americana, mai precis italo-americana. Insa, Mafia Inc. vine din Quebec. Nimeni nu stie mare lucru despre mafia din aceasta regiune sau aproape nimic, daca este sa ne referim la un serial aparut in anii ’90, Omerta, insa prea putini isi mai amintesc de el. Scenariul este inspirat dintr-o ancheta extrem de serioasa realizata de André Cédilot si André Noël, publicata in 2010 sub numele de « Mafia inc : grandeur et misère du clan sicilien au Québec ». Derulandu-se pe o perioada de aproximativ 15 ani (1980-1995), filmul ne introduce in viata uneia din cele mai puternice familii din Montreal, avandu-l in prim plan pe Vince.

Mafia Inc. este un film destul de original, propunand unele elemente care, ocazional, ar putea surprinde publicul. Primul element care frapeaza este, inainte de toate, verbal. Astfel, Mafia Inc. nu este filmat in totalitate nici in engleza, nici in franceza, nici in italiana, ci in toate aceste trei limbi. Personajele principale amesteca toate aceste trei limbi in timp ce vorbesc. In paralel cu destinul personajului Vince, se contureaza povestea a doua familii care se afla in stransa legatura datorita deciziilor luate de una sau cealalta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *