Posted on

Liceu sau studenție

Liceul și studenția sunt două perioade din viața unui om care pun amprenta destul de apăsat. Ambele sunt etape din viață extrem de frumoase și pline de momente unice în care ne dezvoltăm, în care cunoaștem oameni și devenim o variantă mai bună a noastră. Este adevărat că atunci când suntem în liceu, credem că acea perioadă este cea mai frumoasă și dorim să nu se termine pentru nimic în lume.

Momentele în care ne despărțim de liceu și trebuie să mergem mai departe sunt pe cât de frumoase, pe atât de dureroase. Chiar dacă putem continua prieteniile cu cei apropiați din liceu, suntem cu toții conștienți că lucrurile nu vor mai fi la fel, iar relațiile se vor răci în timp pentru că nu mai există momentele alea unice și pline de copilărie.

Diferența dintre cele două etape din viața unui tânăr sunt foarte evidente pentru persoanele care au reușit să treacă prin ambele și au trăit intens fiecare moment. Este păcat să nu te bucuri de oamenii pe care îi cunoști, să nu trăiești fiecare moment de tinerețe la intensitate maximă.

Aspecte de diferențiere

  1. Seriozitatea ta

Atunci când încă ești în liceu, nu ești destul de copt pentru a realiza că trebuie să faci ceva cu viața ta. Cazurile în care un tânăr este conștient de importanța etapelor de viață sunt foarte rare, iar acei tineri tind să sară peste momentele de distracție pentru a se realiza profesional într-un timp cât mai scurt. În facultate, fiind departe de părinți și complet major, trebuie să îți asumi anumite lucruri și să înveți să îți gestionezi singur banii.

  1. Oamenii

Pentru că între liceu și facultate, foarte mulți tineri se pierd, cei care ajung în învățământul universitar sunt niște tineri mai responsabili, cu viziune de viitor și mai aproape de a fi adulți, așadar și în relația cu alte persoane sunt mult mai deschiși și prieteniile sunt mai serioase.

2 comments Liceu sau studenție

  1. Cu adevărat ambele etape sunt importante in viețile noastre, in schimb nu toți le percepem la fel. Eu spre exemplu am fost mult mai încântat de viața pe care am trăit-o in liceu, cea fără griji și fără bani, unde am avut parte de prima iubire, de prima beție și așa mai departe..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *