Posted on

La ce te ajută cititul

Citim tot mai puțin și acest lucru se poate observa cu ușurință din modul în care comunicăm. Suntem tot mai săraci în vocabular și puși de multe ori în poziția de a nu înțelege anumiți termeni, jocuri de cuvinte sau apropo-uri care ne sunt făcute. Creierul are nevoie de exercițiu mai mult decât orice grupă de mușchi antrenată în sălile de forță pentru că rezultatele celor două tipuri de antrenament diferă în perioada persisteței. Spunem de cele mai multe ori că nu ne place să citim pentru că ne-au fost impuse anumite cărți pe care să le citim, cărți care poate nu ne atrăgeau și pe care le-am fi citit în alte circumstanțe și tindem să generalizăm această activitate ca fiind una plictisitoare.

Cititul are puterea de a da noi oportunități de rezolvare a problemelor, are efectul de a transpune cititorul în anumite situații pe care nu le-am întâlnit în viață și care ne sunt de folos atunci când suntem puși în situații similare. De asemenea, sunt cărți scrise de experți în dezvoltare care prezintă întâmplări reale și sfaturi de dezvoltare personală, comunicare, sfaturi din business și atitudinea corectă pe care să o abordăm în anumite poziții. Cărțile sunt extrem de diverse și bogate în informațiile de care noi avem nevoie pentru a nu da greș. Se spune că învățăm cel mai bine un lucru după ce dăm greș încercând să îl facem. Sunt de acord și nu prea. De ce să pierdem timp înaintând în necunoaștere și în greșeală când putem investi timp pentru cercetare și dezvoltare, când putem învăța din greșelile altora și găsi calea ce a făcut să se atingă succesul?

Tergiversarea este cea mai grea boală a secolului, ea și cu lenea. Ne complacem într-o stare neproductivă pentru prea mult timp, ca apoi să investim același timp într-o serie de scuze și plângeri. Trebuie să învățăm să nu mai dăm vina pe timp și să acționăm în direcția succesului nostru.

2 comments La ce te ajută cititul

  1. Este adevarat ca in aceasta era cititul nu mai este la moda, mai ales cartile, preferam sa folosim tehnologia in locul obiectelor clasice. Cititul te ajuta din multe puncte de vedere: de la dezvoltarea vocabularului, a imaginatiei, a creativitatii, pana la dezvoltarea personala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *