Iată de ce ne enervăm atunci când ne este foame

Ti s-a intamplat vreodata sa te enervezi atunci cand ti-a fost foame? Ai observat si tu faptul ca te enervezi mai des atunci cand stomacul iti este gol si te-ai intrebat de ce? Ce legatura are furia cu foamea?

Procesul. Atunci cand mancam, corpul nostru transforma diferitii nutrienti pe care ii consumam sub forma de zahar (glucoza), de acizi aminati sau acizi grasi. Aceste elemente trebuie sa treaca mai apoi prin sistemul circulatoriu de unde sunt distribuite spre diferitele organe dupa care sunt transformate in energie. Aceste diferite elemente ii permit corpului si creierului nostru sa faca mai bine fata activitatilor mentale si fizice.

De-a lungul orelor, acesti diferiti nutrienti incep sa se epuizeze incetul cu incetul si atunci incepe sa se faca simtita si senzatia de foame. Creierul nostru nu mai are suficiente resurse pentru asigura diferitele functii, se simte astfel « tradat » intr-un fel si va cauta prin toate mijloacele sa primeasca nutrientii de care are nevoie.

Astfel, atunci cand ne este foame, suntem in defensiva practic si suntem putin mai agresivi decat de obicei deoarece creierul nostru simte o lipsa. Ceea ce ne determina sa ne comportam asemeni unui drogat caruia ii lipseste doza. Aici este vorba de glucoza care ii lipseste corpului nostru.

Specialistii spun ca, furia si foamea sunt ambele controlate de gene comune. Agentul in cauza este neuropeptida Y, o peptida eliberata de un neuron atunci cand ne este foame. Astfel, atunci cand ne este foame si Y si Y1 intra in actiune, resimtim aceasta furie.

Solutia pentru a preveni aceasta furie este sa nu ramai flamand atat de des. Cea mai adecvata solutie ar fi sa ai doua gustari intre mese. Incearca sa ai mereu un mar sau fructe uscate la tine pentru a scapa rapid de senzatia de foame. Exista normal situatii in care nu putem manca imediat ce simtim senzatia de foame. Trebuie sa stii ca, in acest caz, nivelul de glucoza va ajunge sa se stabilizeze de unul singur. Corpul va cauta in excesul de grasimi energia de care are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *