Iată cum un eșec în dragoste îți poate afecta sănătatea

Nu mai e niciun secret pentru nimeni faptul ca esecurile sentimentale, sunt in marea majoritatea a cazurilor foarte greu de depasit. Fie ca este vorba despre o ruptura amoroasa sau de o iubire care nu este impartasita, persoanele care trec prin dezamagiri in dragoste sufera atroce atat din punct de vedere afectiv, cat si din punct de vedere fizic.

In caz de soc afectiv, corpul poate reactiona in mod negativ, chiar fara sa ne dam seama de asta. Iar acest lucru poate sa aiba consecinte grave asupra starii de sanatate a celui care este afectat. Studiile stiintifice au demonstrat faptul ca neplacerile cauzate de un esec in dragoste sunt la fel de grave si comparabile cu cele cauzate de consumul de anumite droguri.

Fie ca vrem sau nu, aceste dureri emotionale vin cu schimbari fiziologice care ne pot altera apetitul, somnul, activitatea cerebrala sau ritmul cardiac.

Durerea cauzata de o persoana care ne lipseste sau care ne-a parasit, poate sa creeze crize de anxietate iar separarea este mereu perceputa drept un esec. Poate crea un sentiment de frustrare, de respingere si de abandon. Aceasta bulversare emotionala duce la productia de serotonina, care este un hormon neurotransmitator care permite stabilizarea bunei dispozitii.

Suferintele in dragoste pot cauza probleme cu somnul. Somnul este afectat si el de problemele legate de o ruptura. Daca esti singur la tine in camera, fara persoana iubita sau fara sa vorbesti inainte de somn cu ea, te face cu siguranta sa fii mult mai trist. Reprimarea tuturor amintirilor si gandul ca nimic nu va mai fi la fel, duce de asemenea la stari de stres si de epuizare mentala. Deci vei ajunge sa ai insomnii.

Deceptiile amoroase perturba obiceiurile alimentare. Schimbarile hormonale cauzate de un soc sentimental pot afecta si obiceiurile alimentare. Se ajunge pana la urma la ceea ce se numeste o alimentatie emotionala. In majoritatea cazurilor, se aaunge insa si la o pierdere a apetitului.

Esecurile sentimentale pot cauza probleme de concentrare si pot favoriza depresia. Cu cat mai fost mai fericiti in relatie, cu atat durerea este mai mare in momentul separarii. Deci este si normal ca cei care trec prin asta sa se simta deprimate si sa nu se mai poate concentra. Emotiile sunt si ele foarte intense.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *