His Dark Materials – trebuie să urmărim acest serial?

Dupa un film lansat in 2007, trilogia À la croisée des mondes scrisa de catre Philip Pullman are dreptul la o noua adaptare, un serial de aceasta data, odata cu lansarea noului serial His Dark Materials, a la croisée des mondes difuzata pe HBO incepand cu data de 4 noiembrie si incepand cu data de 5 noiembrie pe OCS in Franta. Ne uitam sau nu, merita sa urmarim acest nou serial?

Nimic nu pare sa stea in calea canalului de televiziune HBO. In urma cu cateva saptamani, canalul de televiziune care difuza Game of Thrones lansa Watchmen, un serial intrigant si adictiv, bazat pe benzile desenate cu acelasi nume. Pe data de 4 noiembrie HBO a dezvaluit pentru Statele Unite ale Americii primul episod al serialului His Dark Materials, a la croisée des mondes. Este vorba despre o noua adaptare a trilogiei apartinand lui Philip Pullman, la 12 ani de la lansarea filmului cu Nicole Kidman si Daniel Craig.

Esentialul
Creat de : Jack Thorne, bazat pe romanele lui Philip Pullman.
Distributie : Dafne Keen, Ruth Wilson, James McAvoy, Lewis Lloyd, Lin-Manuel Miranda si Anne-Marie Duff.
Format : 8 episoade de o ora.
Difuzare : pe OCS in Franta si pe HBO

Povestea. Intr-o lume putin diferita de a noastra, fiecare fiinta umana este urmarita de un animal cunoscut sub numele de daemon, reprezentand sufletul persoanei pe care o insoteste. Tanara Lyra Belacqua, o orfana refugiata la colegiul Jordan din Oxford va vedea cum lumea sa este data peste cap atunci cand cel mai bun prieten al sau, Roger, dispare in mod misterios. Pentru a-l gasi Lyra se lanseaza intr-o aventura nebuna si va fi nevoita sa infrunte Magisterium, o institutie condusa de catre Biserica.

O aventura epica. Daca His Dark Materials, a la croisée des mondes este un serial fantastic, este in egala masura si un serial de aventura. O urmarim pe Lyra in aventura ei, in cautarea sa periculoasa a prietenului sau Roger. Povestea plina de rasturnari de situatii ne face sa calatorim in locuri noi, ne face sa descoperim personaje noi. Spre deosebire de serialul Watchem al carui complexitate poate deruta ne poate deruta la prima vedere, aceasta noua adaptare a filmului His Dark Materials, a la croisée des mondes este accesibil fara vreo problema, chiar si pentru cei care nu au citit cartile sau nu au vazut filmul.

Din punct de vedere vizual serialul este o veritabil reusita. Efectele speciale in special in privire cu daemons sunt pur si simplu magnifice, fara sa uitam de genericul sublim. Dafne Keen ne demonstreaza inca o data ca, in ciuda celor 14 ani ai sai are deja toate ingredientele necesare pentru a deveni o actrita mare si ca poate conferi forta personajului sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *