Fes, un oraș magnific de vizitat

Orașul Fes, al treilea oraș ca mărime și ca importanță din Maroc, este situat în partea de nord a țării, la 160 de kilometri distanță de Rabat și la 60 kilometri distanță de Meknes. Fondat între secolele VIII-IX, Fes este cel mai vechi oraș din Maroc. Două din cartierele orașului Fes – Fes el Bali, cel mai vechi, fondat în 809 și Fes el Jedid, construit în secolul XIII – sunt clasate în patrimoniul mondial UNESCO. Iată ce poți vizita în timpul unui sejur în acest oraș magnific.

Palatul regal Dar-el-Makhzen
La palatul regal Dar-el-Makhzen se poate ajunge prin intermediul pieței Alaouites. În interior se află mai multe clădiri frumos decorate și superba grădină Lalla Mina, ce poate fi admirată de turiști de aproape.

Școlile coranice (medersas) Ben Youssef și Bou Inania. Construită în jurul anului 1570 de către sultanii saadieni și restaurată în 1960, școala coranică Ben Youssef reprezină una din cele mai frumoase atracții ale orașului și una din cele mai vaste din Maghreb. Arhitectura școlii îi va fascina cu siguranță pe turiști. Bou Inania a fost construită între anii 1350-1357 și este singurul edificiu religios în care le este permis accesul și persoanelor de o altă religie.

Moscheele Karouiynne și Andalous
Moscheea Karouiynne a fost construită în anul 857 în cartierul refugiaților. Doar musulmanii au acces în interiorul acestei moschei însă din poarta principală se poate admira curtea interioară. Moscheea Andalous a fost construită în secolul IX și atrage toate privirile datorită decorurilor somptuoase.

Piețele (souks)
În piețele din Fes turiștii vor găsi negustori ce vând de toate. De la plante cu scop terapeutic la covoare, în aceste piețe turiștii pot găsi aproape orice.

Fântâna Nejarine și-a căpătat numele de la tâmplarii care lucrează în regiune și este pur și simplu superbă. Străduțele înguste ale orașului Fes sunt pline de comercianți. Nu uita să negociezi.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *