Destinațiile turistice ruinate de către turiști

Ai vizitat pana acum o destinatie turistica pe care abia ai asteptat sa o vezi si cand ai ajuns in sfarsit, ai zis-« hmm… nu e chiar ceea ce imi imaginam »… Din nefericire, unele destinatii turistice au avut foarte mult de suferit din cauza trecerii sau invaziei turistilor, fie din cauza unei lipse de respect din cauza lor, fie ca sunt, pur si simplu mult prea numerosi pentru infrastructurile pe care le detin destinatiile.

Iata deci care sunt destinatiile care au fost ruinate sau distruse de catre turisti.

Boracay, Filipine. Boracay este o destinatie turistica foarte apreciata din Flipine, dar care va fi inchisa de catre guvern vizitatorilor, pentru a se putea permite reabilitarea sa. Aici pe plaje se pot vedea frecvent alge, un lucru ce ar putea indica o proasta gestiune a apelor uzate si o lipsa de reglementare in materie de turism.

Cinque Terre, Italia. Cinque Terre, o destinatie foarte populara din Italia, a inceput sa emita bilete pentru a limita numarul de vizitatori ce vin aici. Numarul a fost limitat la in jur de 1, 5 milioane pe an. Peste 2, 5 milioane de persoane puteau pana acum sa viziteze acest loc, dar satucurile de aici nu aveau infrastructurile necesare pentru a gestiona acest aflux de turisti.

Koh Phi Phi Leh, Thailanda. Maya Bay, care se afla pe Insula Koh Phi Phi Leh, este mai cunoscuta drept fiind plaja unde s-a filmat filmul “The Beach” cu Leonardo DiCaprio. Dar nu mai poate fi vorba despre un spatiu idilic. Va fi inchisa vizitatorilor 4 luni pe an, pentru a permite recifilor de corali si vietii marine sa se regenereze dupa afluenta foarte mare de turisti.

Islanda. Islanda este o destinatie din ce in ce mai populara in ultimii ani. Mai ales datorita fatpului ca biletele de avion sunt foarte ieftine si aici exista o cultura foarte populara. Acest fenomem a dus deja la preturi mult mai ridicate pentru rezidenti si fragilul ecosistem a fost distrus de catre numarul exagerat de turisti care viziteaza siturile naturale.

Tulum, Mexic. Tulum este o destinatie idilica de pe coasta Mexicului. Dar acest oras balnear, foarte linistit altadata nu a avut destul de mult timp pentru a se adapta noului statut de celebritate pe Instagram. Aceasta crestere brusca in popularitate este un veritabil dezastru pentru mediu, pe langa faptul ca a cauzat numeroase conflicte din cauza coruptiei.

Cozumel, Mexic. Cozumel este o alta destinatie idilica din Mexic. Din nefericire insa, recifii de corali care o inconjoara sunt amenintati cu poluarea si dezvoltarea celor care au ramas este afectata de catre caldura pe care o degajeaza vapoarele care trec prin zona.

Dubrovnik. Croatia. Si aceasta destinatie se confrunta cu un numar mare de turisti, datorita popularitatii serialului « Game of Thrones ». Deci numarul de turisti a trebuit sa fie limitat la 4000 pe zi.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *