Posted on

De ce să citim cărți

Cărțile fac parte din viața noastră, a tuturor. Unii le consideră o binecuvântare, în timp ce alții le socotesc ca fiind pierdere de timp. Care sunt cei mai câștigați dintre ei? Fără doar și poate cei care valorifică fiecare învățătură desprinsă dintr-o carte bună și care au plăcerea de a citi. Asta nu doar pentru că se întâlnesc în cărți cu anumite situații cu care nu s-ar întâlni în viața reală, ci și pentru că vor deprinde un limbaj mai bogat și un mod de gândire mai sănătos. Așa cum spuneau mai mulți artiști din țara noastră, cărțile sunt ferestre în ziduri, ne deschid orizonturile și ne antrenează mintea să gândească mai larg.

Tipul cărților pe care le citim ține de fiecare în parte, iar densitatea acestora ține de același aspect. Unii pot citi mai mult pentru că au mai mult timp liber sau sunt foarte pasionați de un anumit domeniu sau pur și simplu de beletristică, în timp ce alții citesc doar o carte pe lună sau poate chiar mai puțin de atât, fiind constrânși de timp, de job, de lucrurile pe care trebuie să le facă pe lângă casă sau așa mai departe.

Important este să găsim domeniul de care suntem pasionați, nu doar domeniul în care activăm. Este adevărat că trebuie să ne perfecționăm continuu pe domeniul pe care îl reprezentăm, dar trebuie să dăm șansa și altor nișe pentru a le cunoaște. Este foarte probabil să ne descoperim noi pasiuni pe care apoi să le fructificăm în ceva concret, palpabil.

Se spune că atunci când intri în casa unui om cult, acesta se va lăuda în primă fază cu biblioteca lui bogată și nu va putea trece de la o carte la alta fără să îți povestească sau să îți recomande anumite titluri care l-au impresionat.

4 comments De ce să citim cărți

  1. Cărțile sunt cele mai importante lucruri din viața noastră, cu ajutorul lor reușim sa fim mai deschiși, sa avem o minte mai flexibila și multe alte lucruri..

  2. Exista diferite pasiuni in randul oamenilor, poate chiar un infinit, in schimb una destul de intalnita este cea pentru carti, aceasta fiind si una care nu ne stimuleaza creierul la maxim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *