De ce să apelezi la servicii de toaletare a animalului de companie

Toaletarea profesionala a animalului tau de companie – caine, pisica – ti se poate parea o cheltuiala in plus la prima vedere dar daca analizezi mai bine lucrurile vei vedea ca acest serviciu este benefic atat pentru prietenul tau patruped cat si pentru tine.

Folosirea uneltelor potrivite. Apeland la un serviciu de toaletare a cainelui vei evita sa ii provoci rani neintentionate desigur, cauzate de lipsa ta de experienta. Un profesionist poseda intreg echipamentul necesar toaletarii animalutului tau de comapnie – curatarea blanii, taierea ghearelor sau curatarea dintilor. Va sti si cum sa calmeze un animal mai nervos, mai neastamparat pentru ca acesta sa nu se raneasca in timpul sedintei.

Folosirea produselor potrivite. Pe langa faptul ca un profesionist detine uneltele si tehnicile potrivite, acesta va avea la indemana si produsele adecvate pentru majoritatea conditiilor dermatologice ale cainelui pentru a evita orice iritatie. Produsele gasite in magazine risca sa faca acest lucru daca nu sunt alese in mod adecvat. Pe langa faptul ca este mai sigur, un serviciu de toaletare a animalului de companie te va ajuta sa eviti surprizele neplacute cauzate de catre debuturile tale in coafura canina.

Taierea ghearelor – o sarcina complicata si riscanta. Taierea ghearelor animalului de companie este o operatiune destul de riscanta, atat pentru tine ca stapan cat si pentru animalul tau de companie. Majoritatea cainilor necesita o taiere lunara a gherutelor in timp ce pisicile necesita aceasta operatiune saptamanal. Daca alegi sa faci tu acest lucru ai putea sa le tai prea scurt sau sa sectionezi din greseala vena situata in unghie, aceasta va sangera si risca sa se infecteze.

Toaletarea ca o modalitate de prevenire a eventualelor boli. Un profesionist va cunoaste bine anatomia animalului si va putea detecta imediat o anomalie – probleme dentare, decolorare a pielii. Va fi capabil sa iti spuna daca este sau nu cazul sa consulti un medic veterinar, limitand astfel costurile provocate complicatiile produse de unele boli. Toaletarea este modalitatea perfecta de a detecta parazitii sau purecii si de a-i elimina. Sedinta va fi placuta pentru animalul tau, cel care o efectueaza se va asigura de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *