Posted on

Cum să faci bani din bloguri

Ai un blog pe care scrii zilnic și ai deja o comunitate creată în jurul blogului? Poți fructifica acest aspect în bani, chiar dacă nu este principalul tău obiectiv legat de blog. Pentru mulți creatori de conținut din mediul online, blogul a devenit singura și principala sursă de venit după câțiva ani de activitate în acest domeniu.

Pentru a câștiga ceva bani de pe urma acestei practici, nu trebuie să schimbi integral desfășurarea activității pe blog, ci doar să adaptezi anumite lucruri care să fie comerciale.

De exemplu, poți introduce anumite reclame în sidebar-ul blogului, pe care cei care te urmăresc să poată da click-uri sau chiar scrie anumite recomandări pentru business-uri din mediul online pentru care administratorii acestor business-uri să plătească.

Este important modul cum îți monetizezi blogul pentru că poți dezamăgi foarte mulți cititori dacă devii mult prea comercial. Ține minte, faptul că faci bani trebuie să reprezinte un plus, nu un obiectiv. Principalul tău obiectiv este să produci conținut de calitate pentru comunitatea ta.

Tot cu ajutorul blogului, fiind foarte cunoscut și citit, poți începe să oferi, contra cost, consultanță altor bloggeri sau afaceri din mediul online. Se presupune că ai ajuns cunoscut nu doar prin modul în care scrii, ci și prin diferitele strategii de promovare aplicate de-a lungul timpului. Așadar, poți deveni un fel de PR din mediul online al unor afaceri care să te plătească destul de frumos pentru asta.

Mai există și posibilitatea în care, datorită faptului că scrii foarte bine, ești plătit de unii webmasteri să produci conținut text și pentru site-urile lor. Acest job este plătit în funcție de domeniul pe care trebuie să scrii, cantitatea comenzii și tipul de colaborare. Se obișnuiește ca la colaborările de lungă durată să oferi anumite dicount-uri pentru a fi cât mai atractiv.

Munca din fața laptopului nu este la fel de obositoare ca alte job-uri, dar nici nu trebuie tratată ca o relaxare, lipsită de seriozitate.

Lasă un răspuns