Cum să economisești bani pe țigări fără să te lași de fumat

Cu toții știm că tigările, implicit tutunul, nicotina, gudronul și restul chimicalelor ce le compun reprezintă cel mai utilizat drog al planetei. Un drog legal care omoară anual milioane de oameni și le scoate din portofel fumătorilor mai mulți bani decât ne-am putea imagina vreodată.

Persoanele ce reușesc să renunțe la acest viciu atât de costisitor și dăunător organismului primesc o nouă șansă pentru niște plămâni curați. Sportul, un stil de viață sănătos și cel mai important renunțarea la țigări te vor ajuta în câțiva ani să le redai plămânilor tăi culoarea naturală.

Cei ce nu reușesc să se lase de țigări dar sunt totuși conștienți că aruncă din buzunar mult prea mulți bani lunar pentru acest drog caută adesea metode de economisire. Mulți încearcă să reducă numărul țigărilor fumate zilnic, metodă care nu poate fi aplicată pe termen lung în cele mai multe cazuri și le induce acestora o stare de stres și neliniște.

O metodă pentru a fuma tutun mai ieftin care chiar funcționează este renunțarea la pachetele de țigări cumpărate din magazin și înlocuirea acestora cu tutun vrac din care se vor crea ulterior țigaretele cu ajutorul foițelor, filtrelor și aparatului de făcut țigări.

Nu sunt fumător însă am făcut un calcul simplu conspectând site-urile de anunțuri online unde se pretinde vânzarea de tutun vrac (la kilogram) și am ajuns la prețul de aproximativ 4 lei per pachet de țigări. Economisești, așadar, 11-12 lei la fiecare pachet de țigări fumat.

Prețul este unul real și poate fi calculat de oricine. Trebuie să ai însă grijă de la cine cumperi fiindcă riști să primești cine știe ce buruieni ordinare în loc de tutunul comandat. Țepele sunt la tot pasul. Dacă găsești ceva de calitate, te avertizez că vei fuma mai mult decât de obicei din cauza tentației ridicate pe care o simți în momentul în care ai la discreție. Sau cel puțin așa cred, totul depinde de la persoană la persoană. Vă recomand însă, mai degrabă, să renunțați definitiv la acest viciu dăunător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *