Cele mai bune programe gratuite de prelucrare foto

Sublimeaza-ti pozele cu doar cateva click-uri datorita celor mai bune programe gratuite de prelucrare foto pentru Windows, macOS si Linux.

Imbunatatirea calitatii pozelor, corectarea unui defect sau reincadrarea unei poze reprezinta operatiuni curente pe care majoritatea le facem pe un PC pentru a obtine pozele perfecte. Pentru a face acest lucru nu este nevoie sa investim intr-un program profesional cum este Photoshop. Exista o multime de programe gratuite care integreaza toate functiile necesare care permit prelucrarea pozelor.

GIMP. GIMP este fara indoiala unul din cele mai cunoscute programe de prelucrare foto. Acest program open source este disponibil atat pe Windows cat si pe macOS sau Linux. Permite atat prelucrarea pozelor cat si efectuarea unor creatii grafice. Programul se bazeaza pe o interfata asemanatoare programelor profesionale precum Adobe Photoshop si permite lucrul pe o imagine folosind un sistem de algoritmi care permit suprapunerea modificarilor fara ca imaginea de origine sa fie alterata in vreun fel. GIMP se adreseaza publicului larg. Este posibil sa inveti sa folosesti principalele functii oferite de acest program datorita numeroaselor tutoriale publicate pe site-ul oficial.

PhotoFiltre 7. PhotoFiltre 7 beneficiaza de toate functiile esentiale unui program de prelucarre foto. Disponibil doar pe Windows, programul profita de o interfata simpla, usor de folosit si pune la dispozitia utilizatorilor o serie de reglaje de baza pentru imagini – luminozitate, contrast, saturatie si balans. Culorile pot fi modificate in doar cateva click-uri. PhotoFiltre7 mai poprune o serie de filtre predefinite.

Paint.NET. Disponibil doar pe Windows, Paint.NET este un program de prelucrare foto mai degraba intuitiv. Interfata sa este aproape de standarde si permite un acces facil la ansamblul uneltelor de editie. Toate functiile esentiale retusarii de baza sunt prezente. Reglajele de ajustare a imaginii (curbe, luminozutate nivele) sunt regrupate intr-un meniu dedicat si vor putea fi modificate individual sau automat de catre utilizatorii mai experimentati.

PhotoScape. Intr-un gen diferit, PhotoScape propune retusarea imaginilor insa stie sa faca o multime de alte lucruri. Poti sa il folosesti si pentru vizionarea imaginilor, pe post de generator de GIF, este extrem de practic pentru aplicarea in mod simultan pe acelasi reglaj a mai multor clisee. In modul clasic PhotoScape propune doar cateva module automatizate. Dispune de parametri predefiniti si usor de inteles de oricine. In plus, propune o multime de filtre pentru a modifica aspectul geeneral al pozelor.

Pixlr. Pixlr propune o multime de lucruri pentru toti. De fapt, aplicatia este un serviciu online, accesibil de pe orice browser web, oricare ar fi sistemul de exploatare folosit. Platforma se adreseaza unui public distinct datorita faptului ca ofera doua solutii si anume Pixlr Editor si Pixlr X. Pixlr Editor se afirma drept un program obisnuit de editare si de retusare al imaginilor, cu diferenta ca se deschide in browserul web. Interfata lui WebApp este similara cu cu cele propuse de GIMP, Paint.NET si PhotoFiltre, la fel ca si functiile pe care le detine. Extrem de complet, Pixlr propune, la fel ca si solutiile concurente, ajustarea diferitelor reglaje ( nivel, curbe, expunere, luminozitate, culori si contrast) insa si aplicarea diferitelor filtre (efect HDR, etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *