Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o mașină de tuns iarba

Ai o suprafata mai mare de pamant acoperita cu iarba? Sau doar o mica parcela? In ambele cazuri vei avea nevoie cu siguranta de o masina de tuns iarba. Masina de tuns iarba este un aparat usor de manevrat si folosit si este dotata cu functii care ne ajuta sa economisim timp si efort. Este momentul oportun sa investesti intr-o masina de tuns iarba daca nu detii deja una. Iata ce trebuie sa stii inainte de a o cumpara.

Bugetul si suprafata. Inainte de a raspunde la intrebarea Ce masina de tuns iarba sa cumpar? trebuie sa cunosti mai intai suprafata de tuns. Este aceasta mare, medie sau mica? Este suprafata plata sau mai abrupta? Este mai degajata sau cu mai multi copaci si amenajari pasagere? Aceste elemente vor determina tipul de masina de tuns iarba de care ai nevoie pentru a-ti tunde peluza sau gradina simplu si usor. Mai apoi, trebuie sa stabilesti bugetul pe care esti dispus sa il investesti in achizitionarea unui astfel de utilaj. Poti gasi si online o masina de tuns iarba care sa raspunda nevoilor si cerintelor tale.

Masinile de tuns iarba manuale. Daca ai o peluza mai mica pe un teren plat cel mai simplu este sa optezi pentru o masina de tuns iarba manuala. Aceasta se va intretine cu deosebita usurinta, fara costuri suplimentare. In schimb, poate fi mai greu de impins dar si de taiat iarba mai deasa si mai mare precum si buruienlile.

Masinile de tuns iarba electrice si pe benzina. Pentru o peluza de talie medie spre mare, o simpla masina de tuns iarba manuala nu face fata. In schimb, una dotata cu un motor pe benzina sau un motor electric este ideala, ofera o mai mare libertate de miscare. Din cauza motorului, o masina de tuns iarba pe benzina este mai zgomotoasa. Necesita si achiztionarea unui ulei pentru a functiona. In ceea ce priveste masina de tuns iarba electrica, aceasta este mai silentioasa.

In ceea ce priveste spatiile mai mari, aspectul practic este primordial. Daca spatiul exterior este mai spatios, atunci cea mai buna solutie este masina de tuns iarba electrica sau cea pe benzina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *