Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa un televizor 4K

Televizoarele 4 K sunt din ce in ce mai populare, actualmente sunt cele mai performante de pe piata, multi si-ar dori sa aiba un televizor 4K in locuinta. Daca si tu te numeri printre aceste persoane iata ce trebuie sa siti inainte de a achizitiona un televizor 4K.

4K, Ultra HD, UHD, QUAD HD, HDR, ce inseamna toate aceste prescurtari? Si este cu adevarat un televizor 4K mai bun decat un televizor 1080p?

Care este diferenta intre 4K si UHD? UHD inseamna Utra High Definition si inglobeaza tot ceea ce ofera o rezolutie egala sau superioara a 3840×2160 pixeli. Initial, in 2012, UHD trebuia sa inlocuiasca 4K insa Sony a decis sa pastreze denumirea de 4K UHD si ceilalti fabricanti de televizoare i-au urmat exemplul.

Ce inseamna Quad HD si HDR? Si ce legatura au cu 4K?
Quad HD desemneaza o rezolutie de ecran superioara 1080p, insa inferioara rezolutiei 4K. A capatat denumirea de Quad HD deoarece este de patru ori superioara rezolutiei 720p. Un televizor 1080p nu poate afisa o astfel de rezolutie, dar unul 4K da. De cealalta parte HDR (High Dynamic Range) inseamna ca un televizor poate afisa un constrast mai mare in imagine, oferind mai mult realism atat in ceea ce priveste nuantele mai deschise cat si in ceea ce priveste nuantele mai inchise. Unele televizoare 4K beneficiaza de acest modul HDR insa pretul este mai ridicat.

Care este diferenta de calitate cu un televizor 1080p ?
Rezolutia 4K ofera deci o rezolutie de minim 3840×2160, ceea ce inseamna o imagine de doua ori mai mare si de doua ori mai inalta decat 1080p. Deci, vei obtine o imagine cu mai multi pixeli, de 4 ori mai multi decat in cazul unui televizor Full HD.

Exista din ce in ce mai mult continut accesibil pe piata in format 4K/UHD. Site-uri precum YouTube si Netflix ofera astfel e continut de mai multi ani deja. Pe langa faptul ca poti viziona filmele sau serialele tale preferate la o rezolutie inalta, poti viziona si poze intr-o rezolutie mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *