Apple TV sau Google Chromecast. Pe care îl alegi?

Tendinta din ce in ce mai prezenta in locuintele romanilor este aceea de a scapa de firele specifice oferite de operatorii de cablu si de a cauta o alternativa in conexiunea fara fir.

Daca si tu esti pregatit sa faci saltul spre universul online iata un mic ghid dedicat principalelor alternative existente actualmente pe piata, Apple TV si Google Chromecast.

Doua imperii rivale. Google si Apple duc deja un razboi crancen de mai multa vreme care depaseste cadrul telefoanelor inteligente, al tabletelor, incearca sa treaca liniile frontierei lumii televiziunii conectate. Evident, fiecare din cele doua promite ce e mai bun, insa care este adevarul?

Deja se poate impune o alegere in functie de platforma pe care ai ales-o pentru telefonul tau inteligent. Daca detii deja un iPhone, un iPad, daca esti familiarizat cu universul si interfata Apple, atunci Apple TV ar fi alegerea logica in cazul tau. Daca din contra, navighezi in universul Android, Chromecast de la Google ar putea sa iti simplifice coabitarea tehnologica. Chromecast este compatibila si cu ipPhone deoarece foloseste o aplicatie pe post de unealta de navigare in timp ce AppleTV poseda propria sa interfata.

Diferenta de pret in functie de marca. Intre cele doua exista o mare diferenta de pret. Chromecast afiseaza un pret modic, de 45$, in versiunea de baza in timp ce Apple TV se vinde cu 229$. Cele doua aparate nu se adreseaza aceleiasi clientele si nu indeplinesc aceleasi functii. Ambele permit accesul utilizatorului la continutul televizorului. Cu toate acestea, Apple TV este mai concentrat asupra unor aplicatii si functioneaza asemeni unui aparat autonom. Chromecast de la Google este mai modest. Apple TV ofera functia AirPlay care permite afisarea pe ecranul televizorului continutul telefonului iPhone sau iPad-ului.

Atat Chromecast cat si Apple TV ofera compatibilitate cu continuturile 4K cu specificatia ca Apple TV a adaugat modul HDR. Apple permite, prin intermediul iTunes, inchirierea unor filme sau seriale pentru a putea fi urmarite direct pe tv. YouTube, Netflix, Vimeo, sunt accesibile direct. Chromecast ofera un serviciu similar dar mult mai limitat prin intermediul platformei Google Play.

Drept urmare, alegerea ta va fi cu siguranta determinata de platforma utilizata pentru telefonul mobil, computer, bugetul pe care vrei sa il investesti si tipul de experienta vizuala dorita.

Un comentariu la „Apple TV sau Google Chromecast. Pe care îl alegi?

  1. Nu ne trebuie nici fmovies un fel de profetie ca sa vedem ca am luat-o la vale rau de tot de cativa ani buni. Poate nu se termina in 2012, dar sper din suflet sa se intample ceva, orice, care sa ne trezeasca din prostia in care traim. Documentarul este ok, desi multe argumente sunt mai degraba stupide. Chestia asta cu catrenele e trasa de par intr-un fel. Si eu pot alege un catren si pur si simplu sa caut in istoria recenta o calamitate de orice fel care te duce cu gandul la acel catren prin stiu eu ce asemanari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *