5 sfaturi pentru a alege așa cum trebuie pastele

Toata lumea pretinde ca stie cum sa gateasca pastele. Daar oare stiu cum se aleg acestea? Procesul de fabricatie de baza este acelasi pentru fiecare tip de pasta in parte- faina si apa sunt amestecate si formeaza un aluat, din care se vor modela mai apoi pastele.

Si totusi, exista enorme diferente de calitate intre unele paste, fata de altele. Iata deci 5 sfaturi de care sa tii cont pentru a alege paste de cea mai inalta calitate pentru a fi sigur ca gatesti chiar cu cele mai bune ingrediente.

Prefera pastele facute in casa si nu cele industriale. Pastele industriale nu au gust si textura lor este foarte neteda deci sosul nu va adera asa cum trebuie la ele. In plus, devin foarte moi. Pastele de cea mai bun calitate au o textura mai rigida.

Textura pastelor este cea care face diferenta. O textura potrivita este un gaj de calitate important. In timpul fierberii, pastele ar trebui sa ramana intregi, dar poti face diferenta intre pastele cele bune si cele nepotrivite atunci cand deschizi pachetul. Astfel ca, pastele din grau dur, de calitate, la fel ca si patele pregatite cu oua de calitate, sunt preparate in asa fel incat sa fie cat mai tari si pentru ca sosul sa adere la ele.

Poti verifica asta, trecand mana sau degetele peste ele, atunci cand sunt inca nefierte. In plus, ar trebui sa prezinte o culoare uniforma, de un galben ambra.

Alege forma si marimea potrivita. In Italia exista numai putin de 500 de varietati de paste si fiecare forma sau varietate de paste se potriveste cel mai bine unui anumit tip de preparat. Deci trebuie sa alegi tipul de paste in functie de preparatul pe care il doresti sa il savurezi.

Pastele lungi si mai groase, precum spaghetele, sunt asciate unor sosuri cu savori puternice, tin timp ce pastele lungi si fine sunt asociate unor sosuri mai lejere. Pastele scurte se potrivesc cel mai bine sosurilor pe baza de legume sau carne iar cele fine si scurte pentru supe.

Alegi paste din grau dur sau cu oua? Cele pe baza de oua sunt ideale alaturi de carne sau peste. Iar cele pe baza de grau dur se folosesc la o multime de retete delcioase.

Paste proaspete sau uscate? Pastele proaspete sunt mai moi si mai gustoase si sunt foarte usor de umplut, in timp ce pastele uscate sunt apreciate pentru textura lor « al dente ».

Un comentariu la „5 sfaturi pentru a alege așa cum trebuie pastele

  1. Pioneer (2013) watchseries
    Un film mai mult documentar decat film, inspirat din fapte reale, ma asteptam sa fie altfel, dar a fost documentar. Ce am dedus e ca viata fiecaruia dintre noi e mai importanta decat orice job. Nota persoanala : 2/10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *