Ce ar trebui să mâncăm la micul dejun pentru a fi sănătoși

Foarte mulți oameni sar peste micul dejun în încercarea de a slăbi. În schimb medicii ne recomandă să nu sărim peste această masă deoarece ea are un rol important atât în ce privește sănătatea noastră cât și în ce privește starea noastră de bine și eficiența pe întreaga zi. Săritul peste micul dejun crește riscul de apariție al unor boli precum cele de inimă sau diabetul.

Cei care vor să slăbesc, paradoxal sau nu, trebuie să ia micul dejun. Dacă aleg să mănâce doar două mese pe zi, vor ajunge să mănânce mai mult decât ar lua trei sau mai multe mese. Atunci când corpul nostru ”ne cere” hrană avem tendința de a mânca mai mult decât avem nevoie, uneori fără a ne da seama.

Așadar trebuie să luăm micul dejun însă e important și ce mâncăm. Fructele sau sucul natural ne poate veni în ajutor însă doar ca un bonus. Nu e indicat să mâncam doar fructe sau să bem doar suc pentru că riscăm să ne vină foame după doar o oră sau două. Dintre fructe se pare că zmeura e printre cele mai indicate fructe pentru a fi consumate dimineața.

Avem nevoie de o masă mai consistentă. Fulgii de ovăz ne pot veni în ajutor chiar dacă pentru adulți nu pare o idee foarte bună. Aceștia au un conținut ridicat de fibre, nu au prea multe calorii și au numeroase minerale de care corpul nostru are nevoie. Cel mai important este faptul că ne dau o senzație de sațietate și nu ne vine foame foarte repede.

Cei care vor ceva mai plăcut pot apela la iaurtul grecesc, care ține de foame chiar mai mult decât fulgii de ovăz. Acesta conține o serie impresionantă de nutrienți dar și proteine și calciu. Nutriționiștii susțin că ne ajută să slăbim.

Untul de migdale face parte din rândul celor mai controversate alimente. Acesta este recomandat dimineța dar există și nutriționiști care îi recunosc beneficiile în economia întregii zile însă nu îl recomandă celor care vor să slăbească.

Germenii de grâu sunt și ei indicați însă foarte puțină lume e împăcată cu ideea de a îi mânca. Nu ar trebui să uităm de ceai și cafea, care sunt la fel de indicate pentru a fi consumate dimineața, la fel de mult ca și celelalte alimente enumerate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *